Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

Aromaterapi og aromaterapimassasje

Aromaterapi er en holistisk tilnærming til helsefremmende bruk av eteriske oljer. Estetikk, velvære og ivaretagelse av hele mennesket går hånd i hånd med det terapeutiske, trygge og helsefremmende fokuset.

Aromaterapimassasje er en unik behandling. Den kombinerer kroppsmassasje, med aromaterapi: Den helsefremmende effekten som virkestoffene i eteriske oljer og vegetabilske oljer kan ha for huden, kroppen og sinnet.  

Selve massasjen kjennetegnes ofte av faste, rolige, lange og glidende strøk. Den kombinerer teknikker fra terapeutisk berøring med klassisk massasje, lymfedrenasje, meridianmassasje, soneterapi  og akupressur. Trykket og fastheten tilpasses individuelt. Massasjen har til hensikt å kunne styrke sirkulasjonen i kroppen, fremme absorbsjonen av de eteriske oljene, avspenner muskler og gi en opplevelse av ro, balanse og velvære.

Utgangspunktet er dine ønsker for behandlingen og de helseopplysningene du gir. Gjennom individuell tilpasning og i dialog med deg, kan terapeuten velge teknikker og eteriske oljer som støtter, stimulerer eller balanserer spesifikke prosesser i kroppen.

 

Aromaterapimassasje kan benyttes når du ønsker å fremme:

 • ro, hvile og god søvn.
 • restituering og revitalisering av kroppen.
 • energi og vitalitet.
 • avspenning av muskler og opplevelsen av ro i kroppen.
 • god pust.
 • en opplevelse av balanse i kropp og sinn.
 • et godt immunforsvar.
 • hormonell balanse.
 • fertilitet.
 • hudens helse og balanse.
 • en god graviditet.
 • kontakten med deg Selv

 

Hvor ofte bør jeg komme til behandling?
Ved spesifikke plager, kan det være lurt med behandling 1 gang i uken i noen uker, for så å trappe ned til annen hver uke, hver tredje uke, osv. , når plagene har begynt å gi seg. Det kan være lurt å kombinere behandlingen med hjemmebehandling: Daglig bruk av en individuelt tilpasset aromaterapeutisk oljeblanding før økte effekt.

For velvære, stressreduskjon og helsefremmende “vedlikehold” av kroppen, er det mange som velger å komme til behandling hver tredje, fjerde eller femte uke.

Naturmedisinsk aromaterapi kan fint kombineres med annen behandling. Viviann Alexandra anbefaler aldri at du slutter på medisiner som er foreskrevet av din lege eller annet helsepersonell, uten at det gjøres i samråd med disse.

 

Når bør jeg IKKE velge aromaterapimassasje:
For å tilpasse aromaterapimassasjen trygt og helsefremmende til deg, krever det at du gir så sannferdige og komplette helseopplysninger som mulig. Det anbefales at du unngår å få aromaterapimassasje ved følgende tilstander: 

 • Høy feber, og / eller ved akutt oppkast/ omgangssyke.
 • Alle tilstander hvor økt sirkulasjon av blod og lymfe, og stimulering av kroppens prosesser kan gi en forverring i helsetilstanden: (Ta kontakt for individuell vurdering og veiledning.)
 • Ved allergisk reaksjon grunnet bruk av eteriske oljer.
 • Ved kjent allergi eller intoleranse mot eteriske oljer, parfyme og spesifikke dufter: Ta kontakt for individuell vurdering og veiledning.
 • Ved sterk solbrenthet eller store områder med åpne sår på kroppen.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt med Viviann Alexandra for individuell vurdering og veiledning: Epost: viviannalexandra@romforro.no

Behandlingslengde: Velg mellom 60 / 90 / 120 minutter.

 

Litt om eteriske oljer, for deg som er spesielt interessert.

Eterisk betyr flyktig, og beskriver de eteriske oljenes karaktèr. De reagerer i større og mindre grad med oksygenet som er i luften, og fordamper relativt raskt dersom du glemmer å skru lokket på flasken. På engelsk heter det essential oils og på fransk; huiles essentielles. Kanskje er det fordi eteriske oljer er plantenes eteriske essenser. Man kan si de er konsentrerte, helsefremmende dråper som finnes i alle aromatiske planter, og som produseres i spesifikke celler i planten. De inneholder smaks og duftstoffer, er et biprodukt av plantens næringsopptak, og utgjør enkelt sagt både plantens immunforsvar, hormoner og kjønnshormoner. Deres forskjelige kjemiske sammensetninger, gir deres forskjellige duft og virkning.

 

Fremstilling av eteriske oljer:

De eteriske oljene kan aldri bli bedre enn planten de kommer ifra. I aromaterapi er man svært opptatt av å bruke eteriske oljer som har god kvalitet og er 100% naturlig fremstilt. Forskjellige planter må bearbeides på forskjellige måter for å utvinne de eteriske oljene. De aller fleste eteriske oljer er fremstilt gjennom dampdestillasjon eller vanndestillasjon. I tillegg finnes noen andre utvinningsmetoder:

Absolutter = eteriske oljer som er utvunnet gjennom en kompleks prosess ved hjelp av løsemidler, og hvor løsemiddelet renses vekk på slutten av prosessen. For eksempel jasmin og rose absolutt.
Essenser =  eteriske oljer som er utvunnet gjennom mekanisk pressing, for eksempel appelsinskall.
Resinoider = kvaeklumper som løses i løsemidler og deretter, som regel, destilleres. For eksempel francinsence, benzoin og myrra.
Balsam = flytende “kvaeoljer”, for eksempel copaiba balsamifera.
CO2 ekstrakter = en tykk “pasta”, som er utvinnes ved at planten utsettes for et høyt Karbondioksidtrykk. Slik får man ut plantens virkestoffer uten å varme opp plantematerialet. Har en annen kjemisk sammensetning av virkestoffer enn den eteriske oljen.

 

Bruk av eteriske oljer:
Eteriske oljer er sterkt konsentrerte dråper! Selv om de er naturlige, kan de inneholde kjemiske komponenter som kan gi en uheldig reaksjon på huden eller i kroppen. Derfor blander vi, med få unntak, alltid ut de eteriske oljene i en emulgator når vi skal bruke dem i aromaterapi.  De forskjellige eteriske oljene kan på grunn av sin kjemiske sammensetning ha kontraindikasjoner, som gjør at de ikke bør brukes ved spesifikke helsetilstander.

En naturmedisinsk aromaterapeut har både grunnmedisinsk og naturmedisinsk utdanning, i tillegg til en fordypning i kunnskapen om den helhetlige, terapeutiske, trygge og allsidige bruken av eteriske oljer. Helseopplysningne du gir er derfor utgangspunktet den naturmedisinske aromaterapeuten har for å kunne tilpasse aromaterapimassasjen til deg.  

Ønsker du å bruke eteriske oljer i hverdagen, til deg og til dine, anbefales det at du går på et kurs eller får individuell veiledning, slik at du kan bruke de eteriske oljene trygt, helsefremmende og unngå uheldige reaksjoner. Viviann Alexandra holder kurs i aromaterapi til hjemmebruk, hvordan lage naturkosmetikk, og du kan også bestille en time til individuell veiledning.

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281