Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

Koppingmassasje

Er en behandlingsform hvor vi benytter vakumkopper i glass, i kombinasjon med en oljeblanding. Koppingens intensjon er å øke sirkulasjon og energiflyt, og kan oppleves som en svært effektiv behandling med relativt rask muskelavspenning. Koppingmassasje egner seg godt for lokal behandling og utføres som oftest på rygg, nakke og eventuelt setet / hofteparti på baksiden av kroppen. Av og til også på legger, lår og overarmer.
Hvordan fungerer det?
Vakumet lages enten ved hjelp av en ballong, som suger luften ut av koppen, eller ved hjelp av en flamme, som varmer opp koppen og brenner opp oksygenet inni koppen. Når vakumkoppen settes på kroppen og beveges, skjer “et lite løft” i området koppen sirkulerer over, og det skjer en aktivering i dette området. Muskelfibre, bindevev og blodårer kan stimuleres og aktiveres. Når koppingmassasjen kombineres med vegetabilske oljer som kan styrke sirkulasjonen og eventuelt eteriske oljer, som kan styrke både sirkulasjon, detox og immunforsvar, kan man få en svært effektiv behandling.
Litt historie
Kopping er mest kjent, som en del av tradisjonell kinesisk medisin, og benyttes i arbeidet med å balansere kroppens qi/energi. I den kinesiske metoden, varmer man opp og lager vakum i glasskoppene med en flamme. Kopping ble på begynnelsen av 1900-tallet videreutviklet i Russland til en mer vestlig tilpasset metode som kombinerer å arbeide med kroppens blodsirkulasjon og energi. I den russiske metoden brukes vakumkopper med gummbiball. Det gir et mildere vakum, og man kan ofte unngå “blåmerker”. Kopping har i det siste blitt mer kjent da svømmere benyttet seg av metoden under OL i 2016. Flere idrettsutøvere og fitnessinteresserte bruker kopping som en støtte i restitusjon av kroppen.
Koppingmassasje kan benyttes når du ønsker å fremme:

 • Sirkulasjon i kroppen generelt.
 • Sirkulasjon og avspenning av muskler i nakke, skuldre, rygg, sete og hofteparti.
 • Restituering av kroppen ved trening og fysisk arbeid.
 • Styrke immunforsvaret.
 • Detox – generelt
 • Detox ved cellulittbehandling.
 • Gi en økt opplevelse av energi

 

Hvor ofte bør jeg komme til behandling?
Ved spesifikke akutte plager, kan det være lurt med behandling 1 eller 2 gang i uken, i noen uker, for så å trappe ned hyppigheten til annen hver uke, hver tredje uke, osv, til plagene har begynt å gi seg. 
Ved mer langvarige, spesifikke plager, kan det være lurt med behandling en gang i uken eller annen hver uke, i noen uker, for så å trappe ned hyppigheten. Videre oppfølging vurderes fra gang til gang, når du kommer til konsultasjon.

Koppingmassasje kan fint kombineres med annen behandling. For eksempel hos fysioterapeut eller kiropraktor, eller med annen behandling hos Viviann Alexandra. NB: Aldri slutt på medisiner som er foreskrevet av din lege eller annet helsepersonell, uten at det gjøres i samråd med disse.
Når bør jeg IKKE velge koppingmassasje:

 • Ved svært høyt blodtrykk.
 • Ved høy feber.
 • Kort tid etter operasjoner.
 • Ved blødersykdom.
 • Alvorlige sykdomstilstander hvor økt sirkulasjon av blod og lymfe, og stimulering av kroppens prosesser kan gi en forverring i helsetilstanden: (Ta kontakt for individuell vurdering og veiledning.)
 • Ved graviditet gjøres en individuell vurdering. Ofte anbefaler jeg naturmedisinsk aromaterapi, aromaterapimassasje, soneterapi eller annen behandling istedenfor koppingmassasje.

 

Har du spørsmål? Ta kontakt med Viviann Alexandra på epost: viviannalexandra@romforro.no

 

Velg mellom: 30 / 60 minutter.

30 minutter er for akuttbehandling, lokal behandling og oppfølgingstimer. For eks ifbm behandling av nakke/skuldre/rygg/overarmer. Eller ved detox og cellulittbehandling.

60 minutter anbefales som førstegangskonsultasjon, for å kartlegge din helsetilstand og individuelt tilpasse koppingmassasjen og de eventuelle oljer vi benytter. Ønsker du 60 minutter oppfølgingstime med koppingmassasje, vil koppingen tilpasses individuelt og kunne kombineres med andre massasjeteknikker, på den måten som gir en tryggest og mest mulig helsefremmende effekt.

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281