Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

MVA innføres fra 01.01.2021.

Regjeringen har beklageligvis besluttet å fjerne mva-friaket for oss som arbeider utenfor de offentlige helsetjenestene. Det gjelder både for alternativ behandling og livsveiledning / psykoterapi. Det ilegges 25% MVA på alternativ behandling fra 01.01.2021, som vi terapeuter igjen betaler videre til staten.

Dette innebærer at en prisøkning på mine timer fra 01.01.2021. Jeg unnlater derfor av samme årsak å legge på nettoprisen fra nyttår.
Fra 01.01.2021 vil konsultasjonene hos meg koste følgende:
30 minutter, kr 650 NOK inkl MVA.
45 minutter, kr 900 NOK inkl MVA.
60 minutter, kr 1100 NOK inkl MVA.
90 minutter, kr 1400 NOK inkl MVA.
120 minutter, kr 1800 NOK inkl MVA.
Aromaterapeutiske spesialbestillinger / aromaterapi til hjemmebruk vil også pålegges 25% MVA.

Litt er bedre enn ingenting.

For mange av dere som kommer regelmessig til meg betyr det stor forskjell i både livskvalitet, forebygging og lindring av plager og problemer. Jeg har forståelse for at regjeringens vedtak vil bety at alternativ behandling og livsveiledning for enkelte kan bli vanskeligere å prioritere i like hyppig grad fremover, noe som er sterkt beklagelig.  Å komme til behandling og veiledning en gang imellom er bedre enn å ikke komme i hele tatt. Hvordan kan vi sammen finne en måte å fortsatt støtte deg og din helse? Å komme en gang hver andre eller tredje uke, eller en gang i måneden,  kan være en mulighet. Å velge 60 minutter istedenfor 90 minutter, eller 90 minutter istedenfor 120 minutter, og så videre er en Anne mulighet. Har du behov for tettere oppfølging kan vi sammen lage en plan for hvordan du hjemme kan ta vare på og støtte din egen helse mellom hver gang du er hos meg. Det kan innebære enkle øvelser, aromaterapi til hjemmebruk og oppfølging på video. At du blir med på meditasjon, Mediyoga eller rolig yoga som jeg vil tilby på nett. Mulighetene er mange. Din helse og livskvalitet er viktig.

Det finnes noen muligheter:

  • Driver du eget firma kan du i enkelte tilfeller ha mulighet for å skrive av massasje, terapi -og personlige veiledningstimer, meditasjons -og yogakurs, eventuelt mva i regnskapet. Ta kontakt med din regnskapsfører for å høre hvilke regler som gjelder.
  • Noen ansatte kan i enkelte tilfeller få dekket utgifter, helt eller delvis, til massasje, terapi, personlig veiledning eller kurs som forebygger og fremmer helse av din arbeidsgiver. Ta kontakt med HR-avdelingen eller sjefen din om dette kan være aktuelt i ditt tilfelle.
  • I enkelte tilfeller, pga vedvarende lav betalingsevne (f.eks. minstepensjonist, langtidssykemeldt, uføretrygdet), vil jeg kunne tilby en noe lavere pris (10%). Ta kontakt med meg dersom dette er aktuelt for deg.
Arbeidet fortsetter:
Våre fagorganisasjoner har arbeidet hardt siden i sommer opp mot både politikere og byråkrater for å unngå dette. Du har kanskje også lagt merke til at jeg har engasjert meg for deg via facebook og instagram. MVAfri behandling.no har opprettet en hjemmeside, med informasjon og en underskriftskampanje du kan signere. Arbeidet vil fortsette, men vi har dessverre ikke blitt hørt i denne omgang.
Jeg ønsker deg alt godt i det nye året og håper 2021 vil gi oss positive nyheter både på den ene og andre måten!
Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281