Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

Øreakupunktur er en behandlingsform innen soneterapi.

Soneterapi baserer seg på prinsippet om at hver kroppsdel og hvert organ er representert i egne reflekssoner på mindre områder av kroppen. For eksempel på ørene og under føttene. Ved å stimulere disse “sonene” kan vi få en positiv respons i tilsvarende områder i kroppen. Behandlingen tilpasses den enkelte, tar utgangspunkt i de ønskene du har for behandlingen og de helseopplysningne du gir.

I øreakupunktur kan soner og punkter stimuleres ved hjelp av trykk, massasje, akupunkturnåler og eventuelt små kuler eller magneter på ørene. Metoden, slik vi kjenner den i dag, ble utviklet på 1950-tallet av den franske legen Paul Nogier. Den skiller seg fra den kinesiske tradisjonelle akupunkturen, ved at det kun settes nåler på ørene.

Den kinesisk medisiske teoretiske tankegangen om å balansere kroppens energisystem, kombineres ofte med den soneterapeutiske tankegangen: Stimuleringen av utvalgte soner og punkter, som står i nevrologisk forbindelse med prosesser, organer og områder i kroppen.  

Nåleskrekk? Ikke noe problem. Da bruker vi magnetkuler, palperingsstav og massasje av punktene og sonene istedenfor akupunkturnåler.

 

Hvordan foregår en øreakupunkturkonsultasjon?

Første gang du kommer vil vi kartlegge ømme soner og punkter i ørene. Utgangspunktet er de helseopplysningne du gir og de plagene du søker øreakupunktur for. Ved å bruke en liten palperingsstav eller massere på ørene med fingrene, velges punktene. Engangsakupunkturnåler settes i de utvalgte områdene. Du får ligge og slappe av med dem i 20-40 minutter. Deretter tas de ut og erstattes med små magnetkuler, permanåler eller frø, som får sitte på øret videre, og som du kan gå med opptil en ukes tid. Dersom du har ønsket å kombinere øreakupunktur med fotsonerapi, får du behandling på føttene imens du ligger med akupunkturnåler i ørene. 

Ved akuttbehandlinger, som for eksempel ved muskelplager, sesongbasert pollenalergi, settes vanligvis permanåler eller magneter med en gang.

 

Hvor ofte bør jeg få øreakupunktur?
Mange gir tilbakemelding om at effekten av øreakupunkturen kan kjennes i kroppen i opptil 1-3 dager. Enkelte kan kjenne effekten i lengre tid. Dersom du har noe spesifikt du ønsker øreakupunktur for, kan det lønne seg å komme en eller to ganger i uken, i tre til fire uker. Deretter trappe ned, på samme måte som ved fotsoneterapi. 

Ved spesifikke og akutte plager, kan det gi best effekt med behandling hver tredje eller fjerde dag, eller en gang i uken. Dette gjentas i noen uker, for så å trappe ned til annen hver uke, hver tredje uke, osv, etter hvert som det oppleves at plagene lindres og symptomene bedres. Har du ikke anledning til å komme så ofte, settes permanåler som kan sitte i øret i en ukes tid.
Ved kroniske plager ser man an situasjonen. Det kan være lurt å starte med øreakupunktur en gang i uken, i noen uker. Deretter fortsetter man hver andre eller tredje uke, eller sjeldnere.
For velvære, stressreduskjon og helsefremmende “vedlikehold” av kroppen, er det mange som velger å komme til behandling hver tredje, fjerde eller femte uke.
Øreakupunktur lar seg fint kombinere med andre metoder i naturmedisinsk aromaterapi. Den kan også benyttes i kombinasjon med annen behandling. Viviann Alexandra anbefaler aldri at du slutter på medisiner som er foreskrevet av din lege eller annet helsepersonell, uten at det gjøres i samråd med disse.

 

Når bør jeg IKKE velge øreakupunktur:

  • Dersom du skal til MR (Magnetisk røntgen) anbefales det ikke at du har øreakupunkturmagneter eller nåler i ørene.
  • Ved væskende sår eller blemmer på ørene..

 

Velg mellom 30 / 60 minutter:
60 minutter: Førstegangskonsultasjon og oppfølgingstimer hvor vi går i dybden. Et godt valg når du kommer for plager du har hatt i lengre tid.
30 minutter: Er til akuttbehandandling. For eksempel ved akutte plager i nakke, rygg, hode. Akutte hormonelt relaterte plager. Luftveis -og bihuleproblematikk. Sesongbasert allergi, etc. -Samt oppfølgingstimer. I de fleste tilfeller benyttes det permanåler eller små magnetkuler, som settes, og som du kan gå med i opptil en ukes tid.

 

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281