Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 301, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
viviannalexandra@romforro.no

ØNSKER DU EN DEILIG AVSLUTNING PÅ ARBEIDSUKEN, EN STILLE KROPP OG ET SINN I HVILEMODUS? BLI MED PÅ VÅRE UKENTLIGE FREDAGSAVSPENNINGER.

Fredagsklassene holdes av Maria Andersen og Viviann Alexandra Knutsen. Begge er erfarne kursholdere innen meditasjon og avspenning. Målet med klassene er at du får mulighet til å slappe av, lade opp batteriene og komme i “aktiv hvile-modus”. Slik kan du støtte kroppens egen selvhelende prosess.  Hver fredag har forskjellig program. Slik kan du oppleve forskjellige tilnærming til avspenning og stressreduskjon, og få flere “verktøy” som kan passe for deg. Kom som du er, gjerne iført ledige og bevegelige klær. Ingen forkunnskap er nødvendig. 

Praktisk informasjon:
Sted: Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo, Dronningens Gate 23, rom 312 ( 3. etasje)

Tid: 17:00 – 18:30.
Pris: 300 kr for drop-inn eller 2500 kr for 10 ganger Forhåndspåmelding.
Påmelding, betaling:  For drop-inn, kjøp bilett her:Øvrige datoer: HER.
For kjøp av klippekort: Kontakt Maria Andersen ved Medisinsk Yoga og Mindfulness Oslo.
Lærere: Alternerende: Viviann Alexandra Knutsen og Maria Andersen, samt enkelte gjestelærere.
Mer informasjon: HER.

 

Datoer høsten 2018:
7.september: Restorativ yoga med gongavspenning med Maria.
14.september:Pust, oppmerksom bevegelse og avspenning med Viviann Alexandra.
21.september: Yoga Somatics med gongavspenning med Maria.
28.september: Meditasjon, qigong og avspenning, med Viviann Alexandra.
5.oktober: Restorativ yoga med gongavspenning med Maria. Kjøp bilett her.
12.oktober: Å hvile i våken værenmed Viviann Alexandra. Kjøp bilett her.
19.oktober:  Myke bevegelser og  gongavspenning (17-18.30) med Maria. Kjøp bilett her.
26.oktober: Åpne hjertet, stilne sinnet: Meditasjon og avspenning med eteriske oljermed Viviann Alexandra.
2.november:  Å hvile i våken værenmed Viviann Alexandra. Kjøp bilett her.
9.november: Yoga Nidra og gongavspenningmed Maria. Kjøp bilett her.
16.november: Myke bevegelser og  gongavspenning, med Maria. Kjøp bilett her.
23.november:  program kommer.
30.november: Qigong for vitalitet og hvile, med Viviann Alexandra. Kjøp bilett her.
7.desember: Yoga Nidra og gongavspenning, med Maria. Kjøp bilett her.
14.desember: Gull, røkelse og myrra: Å hvile inn i stillhet, med Vivian Alexandra. Kjøp bilett her.

 

Mer informasjon om innholdet i Viviann Alexandra sine fredagsklasser:

28.09: Fredagsavspenning: Qigong, meditasjon, avspenning:
Lad ut stresset og lad opp energien med qigong, ledet meditasjon og avspenning på denne ukens fredagsavspenning.
Gjennom myke, rolige bevegelser, og en bevisst bruk av sinnet, kan vi øke opplevelsen av ro, tilstedeværelse, jording og åpenhet, og la pusten få flyte friere. Forkunnskaper er ikke nødvendig. Alle kropper er velkomne. Kom som du er. Gjerne i behagelige, bevegelige klær.

 

12.10: Å hvile i våken væren.
 Gjennom myke bevegelser, lager vi flyt i kroppen og åpner pusten.
Med et bevisst fokus og bruk av det kreative sinnet, puster vi ut stresset fra uken. Vi åpner sansene og tilstedeværelsen, og lar oss hvile våkent, oppmerksomt og nærværende i øyeblikket. Vi avslutter med en liggende guidet avspenning av kroppen.

 

26.10: Åpne hjertet og stilne sinnet: Meditasjon og avspenning med eteriske oljer.
Alt er forbundet. Hjertet kan vise oss vei til både våre lengsler og gleder, peke på våre dypeste verdier og vise hvordan vi kollektivt er forbundet. Når vi lager et rom for ro og stillhet, kan vi reise både dypt innover i oss Selv, og utover i vår bevissthet / visdomslag.

Denne fredagen vil vi gjennom myke bevegelser åpne flyten i kroppen og pusten. Gjennom en lengre ledet sittende meditasjon og drømmereise, åpner vi for visdommen i hjertet og det dype fellesskapet som forbinder oss alle. En avlsuttende ledet avspennin vil være en del av meditasjonen.

Duft kan kommuniserer direkte med følelsene og med de grunnleggende instinktene våre,. Eteriske oljer, som er naturlige planteessenser, kan brukes som et aktivt stemningsregulerende og bevissthetsåpnende verktøy i meditasjon. Viviann Alexandra har valgt ut noen eteriske oljer som vi vil bruke denne fredagen.
Dersom du er svært sensitiv for duft, eller mye plaget av allergi og vet at du kan reagerer på parfyme, ønsker vi deg velkommen til en av våre andre fredagsavspenninger. Selv om eteriske oljer er naturlige essenser, fremstilt fra naturlig plantemateriale av god kvalitet, kan en allergiker alikevel reagere på duftkomponentene. De aller fleste opplever velbehag i møte med duften fra eteriske oljer.

 

2.11: Fredagsavspenning: Å hvile i våken væren.
Gjennom myke bevegelser, lager vi flyt i kroppen og åpner pusten.
Med et bevisst fokus og bruk av det kreative sinnet, puster vi ut stresset fra uken. Vi åpner sansene og tilstedeværelsen, og lar oss hvile våkent, oppmerksomt og nærværende i øyeblikket. Vi avslutter med en liggende guidet avspenning av kroppen.

 

30.11: Fredagsavspenning: Qigong for vitalitet og hvile:
Velkommen til halvannen time med myke, rolige bevegelser som kan styrke kroppens vitalitet, åpne pusten og samtidig gi en god hvile. I dag vil vi bruke qigongbevegelser som kan bevege og styrke vannelementet og metallelementets fysiske, psykiske og spirituelle aspekter:

Metallelementet er i kinesisk medisin knyttet til lunger og tykktarm. Høsten er metallelementets årstid. Om høsten gir naturen slipp på det som ikke skal bæres med over til våren og sommeren. Vannelementet kan knyttes til vinteren. Vann er livgivende, og fra fullstendig ro, kan vannet sakte sildre og gi liv.
De rolige qigongbevegelsene kan gjøre med 100% oppmerksomhet og tilstedeværelse. Slik kan de rolige bevegelse bli en inngangsport til meditasjon og væren. Vi vil avlsutte kvelden med en liggende ledet avspenning. Forkunnskaper er ikke nødvendig. Kom som du er. Ha gjerne på litt romslige og myke klær.
14.12: Fredagsavspenning: Gull, røkelse og myrra: å hvile inn i stillhet.
Desember og juletiden er en måned som for mange bærer preg av høyt tempo og full kalender. Under alt dette hviler en dyp ro, og stillhet: Vinterens hvilende ro. Velkommen til denne siste fredagsavspenningen i desember.

Vi fyller rommet med hellige dufter. Gjennom enkle og myke bevegelser åpner og avspenner vi kroppen. Vi avslutter med en ledet avspenning og meditasjon, og lar oss hvile inn i stillhet. Francinsence har blitt brukt til meditasjon og kontemplasjonspraksiser i århundrer. Kombinert med myrra og andre dufter, kan den gi en ekstra drahjelp for å åpne puste, roe sinnet og finne hvile i kroppen.

Mer informasjon om innholdet i Maria sine fredagsklasser: HER

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: viviannalexandra@romforro.no
Dronningens gate 23, rom 301, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281