Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

Naturmedisinsk aromaterapi kan defineres som den helhetlige, terapeutiske, allsidige og trygge bruken av eteriske oljer.

Det er en helhetlig behandlingsform hvor helsefremmende bruk av eteriske oljer kombineres med andre naturmedisinske metoder, som har til intensjon å styrke kroppens egen evne til selvhelbredelse. Behandlingen tilpasses individuelt til deg. Med utgangspunkt i en kartleggende samtale, og de helseopplysninger du gir, velger terapeuten ut eteriske oljer og setter sammen en kombinasjon. Terapeuten har selvfølgelig taushetsplikt og alle opplysninger du gir er konfidensielle. 

En naturmedisinsk aromaterapibehandling hos Viviann Alexandra kan være en kombinasjon av følgende naturmedisinske metoder: helsefremmende bruk av eteriske oljer, aromaterapimassasje, øreakupunktur, fotsoneterapi, klassisk massasje, kopping / koppingmassasje,  healing, healingmassasje, metamorfose, ørelys, bachs blomstermedisin, kostholdsveiledning eller livsveiledning. Har du spesifikke ønsker for behandlingskombinasjon, si ifra.

Første gang du kommer til naturmedisinsk aromaterapi, anbefales det at du velger en 90 eller 120 minutters konsultasjon: Slik er det god tid til å både ha en innledende samtale og få behandling. For oppfølgingsbehandlinger; 90 eller 120 minutter (litt avhengig av hva som er dine ønsker for behandlingen).

 

Naturmedisinsk aromaterapi kan benyttes ved plager og problemer knyttet til:

 • Stress, søvn, indre uro.
 • Utmattelsestilstander.
 • Muskulatur og ledd.
 • Hode, nakke, skuldre, rygg.
 • Fordøyelsessystemtet.
 • Hormonsystemet, PMS og menstruasjonsplager
 • Immunforsvaret, luftveier og bihuler.
 • Hudproblemer
 • Graviditetsrelaterte plager.
 • Fertilitetsstyrking.
 • Utfordrende livsfaser og overgangsfaser i livet.

 

Hvor ofte bør jeg komme til behandling?
Ved akutte plager, kan det være lurt med behandling 1 gang i uken i noen uker, for så å trappe ned til annen hver uke, hver tredje uke, osv, når de akutte plagene har begynt å gi seg. Det kan være lurt å kombinere behandlingen med hjemmebehandling før økt effekt: Du kan få en individuelt tilpasset aromaterapeutisk oljeblanding, som du kan bruke hjemme.

Ved kroniske plager som du har hatt i mange år, vil det være naturlig at man kan tenke seg et noe lengre forløp enn ved akutte plager. Det kan være lurt å starte opp med naturmedisinsk aromaterapi en gang i uken eller annen hver uke, for så å fortsette hver andre eller tredje uke, inntil du opplever at plagene forsvinner. Man kan også vurdere om det å kombinere behandlingen med kostholdendring, fysiske øvelser, stressredusksjonsteknikker, hjemmebehandling med en individuelt tilpasset oljeblanding, eller med behandling hos annen terapeut (lege, psykolog, kranio sakralterapeut, fysioterapeut, etc..) kanvære lurt. Naturmedisinsk aromaterapi tilpasses alltid individuelt. Hva som er hensiktsmessig hyppighet på konsultasjonene og hvilke behandlingskombinasjoner vi bruker, vil variere ut fra hva som er dine plager, din helsetilstand og dine ønsker for behandlingen.

For velvære, stressreduskjon og helsefremmende “vedlikehold” av kroppen, er det mange som velger å komme til behandling hver tredje, fjerde eller femte uke.

Hjemmebehandling med eteriske oljer: Vil si at terapeuten velger ut eteriske oljer som kan være hensiktsmessige for deg å bruke imellom timene hos terapeuten, for å øke effekten av behandlingen. Eksempler på hjemmebehandling: En kroppsolje eller bodylotion til daglig bruk. En ansiktsolje, fotsalve eller håndkrem. Inhalasjonmaske med eteriske oljer. Neseinhalator. Stikkpiller. Kompresser. Oljeblanding til aromadiffuser, bad, ansiktsdampbad, med mer.

Naturmedisinsk aromaterapi kan fint kombineres med annen behandling. Viviann Alexandra anbefaler aldri at du slutter på medisiner som er foreskrevet av din lege eller annet helsepersonell, uten at det gjøres i samråd med disse.

 

Når bør jeg IKKE velge naturmedisinsk aromaterapi:
Denne formen gir mulighet for individuell tilpasning. Både i hvilke naturmedisinske metoder som kombineres, hvilke eteriske oljer som benyttes, og hvilke kroppsområder som behandles. Dersom du har spesifikke plager og terapeuten skal kunne tilpasse behandlingen til deg, krever det at du gir så sannferdige og komplette helseopplysninger som mulig, hver gang du kommer til naturmedisinsk aromaterapi.

Til tross for den store fleksibiliteten og muligheten for individuell tilpasning, er det alikevel enkelte situasjoner hvor det anbefales at du ikke kommer til naturmedisinsk aroamterapi eller velger en annen behandlingsform:

 • Ved akutt oppkast og høy feber.
 • I kreftbehandling, rett før eller etter strålebehandling.
 • Ved kjent allergi eller intoleranse mot eteriske oljer, parfyme og spesifikke dufter, bør velge en annen naturmedisinsk metode. Dette er fordi enkelte eteriske oljer inneholder komponenter som kan gi allergiske reaksjoner.  Ønsker du allikevel å prøve helsefremmende behandling med eteriske oljer, er det viktig at du gir så konkrete opplysninger som mulig om hva som er dine allergier og intoleranser. Da kan terapeuten velge ut andre eteriske oljer, og fortynne blandingen slik at det er liten sjans for å reagere på blandingen. For eksempel: Dersom du vet at du reagerer på sitrusdufter eller nåletrær, kan terapeuten velge andre eteriske oljer, som har en annen sammensetning av komponenter.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Viviann Alexandra på epost: viviannalexandra@romforro.no

Behandlingslengde: Velg mellom 60 / 90 / 120 minutter.

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281