Close
Org. nr: 986058281 Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
+ 47 41 54 26 69
romforro@gmail.com

LÆR Å LAGE NATURLIG HUDPLEIE AV VILTVOKSENDE PLANTER.

Bli med på dagskurs lørdag 5. Oktober kl 12:00 – 16:00 på vakre Knatten.

 

Å lage sin egen hudpleie er enkelt og gøy. Tenk å kunne ta noe av det som vokser rundt oss og lage det om til helsefremmende, giftfri hudpleie! Bli med, rør i grytene og forvandle ugress til gull. Knatten på Hvaler ligger bare 1 time og 40 minutters kjøretur ifra Oslo. Du kan også komme hit med buss.

Annemarta Borgen skrev den berømte boken Urtehagen på Knatten, som ble utgitt i 1980.
Der forteller hun fargerikt og livlig hvordan hun både dyrker frem en urtehage imellom svabergene, oppdager og bruker de viltvoksende medisinplantene i nærmiljøet, og bruker dem til hverdagsplager for både seg selv og naboene på Knatten. På dette dagskurset, som blir et minikurs i naturkosmetikk tar vi for oss to av de vanligste ugressene, ryllik og groblad. Vi ser nærmere på deres medisinske egenskaper, og hvordan finne og gjenkjenne dem ute i terrenget.

I Annemarta Borgens ånd lærer du å lage ringblomstleppepomade og sårsalve av uttrekk fra disse plantene, helt uten konserveringsmidler. Du får med deg en salve og en leppepomade hjem, og selvfølgelig oppskrift på herlighetene, slik at du enkelt kan lage de samme produktene hjemme.

 

Knatten på Hvaler ligger idyllisk til imellom svaberg og buktende landskap ved havet.
Etter at Annemarta og Johan Borgen hadde bodd her i mange år, ble det vakre huset hjem for kunstneren Eva Lange.
Hun levde og skapte mange av sine kunstverk i denne perlen, og flere av hennes arbeider pryder veggene i huset. Det er en estetisk opplevelse fra innerst til ytterst å få besøke Knatten, oppleve landskapet, kunsten og huset.
I dag er det kunstneren Andrea Lange, Eva Langes datter som har overtatt Knatten.

 

PRAKTISK KURSINFORMASJON:
Tid og sted: Lørdag 5. oktober kl 12:00 – 16:00, på Knatten på Hvaler.
Pris: 550,- (inkluderer en deilig varm suppe på slutten av kurset.)
Ha med / ha på: Nysgjerrighet, hårstrikk til å sette opp håret, og klær du trygt kan søle olje på. Varme ullsokker til innendørsbruk, og ellers: kle deg etter været. Vi vil være litt ute, mye inne.
Påmelding: Forhåndspåmelding pga begrenset antall plasser. Vipps til Viviann Alexandra Knutsen, tlf 41542669 eller epost: romforro@gmail.com, hvis du ønsker tilsendt faktura. (Vi har kun 14 plasser, så «førstemann til mølla».) NB: Påmeldingen er bindende.

Komme deg hit:
Bil: Adresse for din GPS: Nordengveien 26, 1684 Vesterøy. PARKERING: Dessverre er det ikke nok parkeringsplasser til alle på eiendommen. Velg derfor mellom følgende parkeringsmuligheter, som innebærer en kort spasertur i naturskjønne omgivelser:

1. Parkeringsplass på nærbutikken Bunnpris, ca 10 minutter å gå til Knatten (Adr: Bunnpris, 1684 Vesterøy).
2. Parker langs Nordengveien, før du tar av inn på den humpete veien ved postkassene. Parker før postkassene, langs veien. Vi henger opp ballonger, slik at du kan følge disse for å enkelt å finne veien. Dersom du har behov for å kjøre helt frem til Knatten, ring Andrea (41333770) på forhånd for å avtale.

Buss:(fra Oslo bussterminal, linje: VY6 Hvaler)

 

 

Ønsker du å overnatte eller kombinere kurset med en miniferie? Andrea leier ut Sjøbua på Knatten til redusert pris i kurshelgen, med mulighet for forlengelse i dagene før og etter. Sjøbua er et lyst og hyggelig anneks i umiddelbar nærhet til Knattens brygge og sjøen. Fullt utstyrt, med 4 soveplasser (3 senger). Tilbudet kan sees på Finn.no. Søk på: feriehus / hytter, Knatten. Eller se bilder på Knatten på Hvaler sin Facebook side.

Ved interesse, kontakt Andrea på andrea.normalia@gmail.com eller telefon 41333770.

 

 

Viviann Alexandra Knutsen holder kurset og har over 15 års erfaring med aromaterapi, terapeutisk bruk av eteriske oljer og viltvoksende medisinplanter. Annemarta Borgen, som har skrevet Urtehagen på Knatten var en av hennes første inspirasjonskilder. Viviann Alexandra har holdt mange naturkosmetikk- og naturlig hudepleiekurs, er kjent for å være pedagogisk, tydelig og klar i formidlingen og ha en varm tone. Deltakerne føler seg inkludert, er aktive i læringen, og sitter igjen med mange praktiske erfaringer, slik at det er enkelt å fortsette å lage helsefremmende hudpleie når man kommer hjem. Til daglig driver Viviann Alexandra klinikken Rom For Ro i Oslo sentrum, hvor hun jobber med naturmedisin og meditasjon, ved siden av å undervise i kunst og drama for barn og unge.

Vil du lære enda mer? Fordypningskurs i naturkosmetikk 26.-27. oktober i Oslo.

 

 

Telefon: + 47 41 54 26 69
E-post: romforro@gmail.com
Dronningens gate 23, rom 204, 0154 Oslo
Org. nr: 986058281